VragenCategorie: ReizenWat houdt last minute boeken in?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wat houdt last minute boeken in?
3 Antwoorden
Orniel beantwoord, 2 jaar geleden
Het betekent het boeken van een vlucht, hotel of andere dienst op het laatste moment. Meestal krijg je een betere prijs als je iets van tevoren boekt. Maar soms moeten mensen op korte termijn reizen of zijn er geen goede opties meer, zodat ze iets op het laatste moment moeten boeken. Dit kost meestal meer geld omdat er minder beschikbaarheid is en de prijzen hoger zijn door de toegenomen vraag.
Lotte beantwoord, 2 jaar geleden
Last minute boeken is het boeken van reizen op het laatst mogelijke moment voor vertrek. Soms is het nodig vanwege een verandering in de plannen, maar andere keren gebruiken mensen het als een manier om goedkopere prijzen te krijgen. Luchtvaartmaatschappijen en hotels bieden vaak lagere tarieven voor kamers en stoelen als ze nog niet zijn uitverkocht, dus door tot het laatste moment te wachten, kunt u een goede deal krijgen. Wees er wel van bewust dat er altijd enig risico verbonden is aan last minute boeken, aangezien er geen garantie is dat er plaats of prijzen beschikbaar zullen zijn.
Safora beantwoord, 2 jaar geleden
Op het laatste moment een hotelkamer of vliegticket boeken betekent meestal minder dan twee weken voor de reisdatum. Luchtvaartmaatschappijen en hotels geven vaak onverkochte kamers en stoelen vrij tegen sterk gereduceerde prijzen om ze vol te krijgen. Soms verwijst "last minute" naar een boeking binnen 24 uur voor vertrek, maar dat is niet altijd het geval. Sommige luchtvaartmaatschappijen geven bijvoorbeeld geen onverkochte stoelen vrij voor last minute boekingen die minder dan zeven dagen voor vertrek worden gemaakt.