VragenCategorie: LandenWat heb je nodig om te reizen naar Spanje?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wat heb je nodig om te reizen naar Spanje?
3 Antwoorden
Johannes beantwoord, 2 jaar geleden
Spanje is een prachtig land dat toeristen veel te bieden heeft, dus er is geen eenduidig antwoord op deze vraag. Over het algemeen heeft u echter een paspoort en visum nodig (indien nodig), een vliegticket voor een retourvlucht, bewijs van logies en enige financiële documentatie. Spanje is lid van de Europese Unie, dus burgers van andere EU-landen hebben geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Inwoners van andere landen hebben over het algemeen wel een visum nodig, tenzij ze in aanmerking komen voor een van de weinige uitzonderingen voor visumvrij reizen. Voor meer informatie over visa en de vereisten voor reizen naar Spanje kunt u terecht op de website van het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking.
Orniel beantwoord, 2 jaar geleden
Om naar Spanje te reizen, heeft u een geldig paspoort en een retourticket nodig. U kunt ook een visum nodig hebben, afhankelijk van uw land van herkomst.
Orniel beantwoord, 2 jaar geleden
Naast een paspoort en een vliegticket, moet u uw bagage volstoppen met alle benodigdheden voor een comfortabele en plezierige reis. Wat kleding betreft: zorg ervoor dat u lichte, kreukvrije kleding meeneemt, die u in laagjes kunt dragen, en ten minste één paar schoenen met gesloten tenen. Het Spaanse mediterrane klimaat is het hele jaar door mild, maar de nachten kunnen koel zijn, ongeacht de tijd van het jaar waarin u komt. Wees ook voorbereid op regen-Spanje is een van de natste landen van Europa. Wat toiletartikelen betreft, neem lippenbalsem met SPF en handdesinfecterend middel mee omdat u waarschijnlijk veel buiten zult lopen.