VragenCategorie: LandenWat heb je nodig om te reizen naar Amerika?
Gast Staf gevraagd, 1 jaar geleden
Wat heb je nodig om te reizen naar Amerika?
3 Antwoorden
Remy beantwoord, 1 jaar geleden
Om naar Amerika te reizen heeft u een geldig paspoort en een visum nodig. Het paspoort moet nog minstens zes maanden geldig zijn na de datum van uw geplande aankomst in de Verenigde Staten. Afhankelijk van uw nationaliteit kunt u ook een visum nodig hebben. Meer informatie vindt u op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Tessa beantwoord, 1 jaar geleden
Als een burger van een vreemd land naar Amerika wil reizen, heeft hij een geldig paspoort en visum nodig. Een paspoort is een identificatiedocument dat door een regering aan haar burgers wordt verstrekt. Een visum is een aantekening of stempel op een paspoort waarmee de drager naar een bepaald land kan reizen voor een specifiek doel. Sommige mensen hebben ook een Electronic System for Travel Authorization (ESTA) nodig om naar Amerika te kunnen reizen. Een ESTA is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) dat bepaalt of bezoekers uit landen van het Visa Waiver Program in aanmerking komen om naar de Verenigde Staten te reizen in het kader van het Visa Waiver Program (VWP).
Mandy beantwoord, 1 jaar geleden
Een geldig paspoort en een visum, afhankelijk van uw nationaliteit. Bezoekers uit bepaalde landen hebben geen visum nodig om de Verenigde Staten binnen te komen voor een verblijf van 90 dagen of minder. Hieronder vallen de meeste landen in West-Europa, evenals Australië, Canada, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Voor een volledige lijst van landen die geen visum nodig hebben voor een bezoek van 90 dagen of minder, zie deze pagina op de website van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle bezoekers - ook die uit landen die geen visum nodig hebben - moeten echter een geldig paspoort hebben om de Verenigde Staten binnen te komen.