VragenCategorie: ReizenWat betekent ‘reizen op rekening’ met de trein?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wat betekent 'reizen op rekening' met de trein?
3 Antwoorden
Anastasia beantwoord, 1 jaar geleden
Het betekent dat u het ticket van iemand anders gebruikt om te reizen. Wanneer een ticket "op rekening" wordt gereisd, betekent dit dat de oorspronkelijke koper van het ticket het niet heeft gebruikt, en dat iemand anders (in dit geval u) het in plaats daarvan heeft gebruikt. Dit gebeurt meestal wanneer iemand een ticket koopt en het dan om de een of andere reden niet kan gebruiken (hij verandert van gedachten, hij wordt ziek, enz.), en dus verkoopt of geeft hij het ticket aan iemand anders. Wanneer u "op rekening" reist, profiteert u in feite van andermans fout of ongeluk. En hoewel dit niet erg lijkt, is het door de meeste treinmaatschappijen niet toegestaan.
Samantha beantwoord, 1 jaar geleden
Het betekent dat de passagier een ticket of pas heeft voor een gereduceerd tarief. Spoorwegmaatschappijen hebben verschillende tariefcategorieën, en een van die categorieën is "reizen op rekening", dat beschikbaar is voor mensen die voor de spoorwegmaatschappij of haar aannemers werken, of voor hun gezinnen. Het tarief is meestal lager dan het normale volle tarief.
Freddy beantwoord, 1 jaar geleden
Het betekent dat u zonder kaartje reist. Als u op rekening reist, zal de conducteur u vragen uw kaartje te betalen nadat de trein is vertrokken. Als u dat niet kunt, kan de conducteur andere maatregelen nemen, zoals het bellen van de politie.