VragenCategorie: LandenWanneer mag men weer reizen naar Curacao?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer mag men weer reizen naar Curacao?
3 Antwoorden
Julian beantwoord, 2 jaar geleden
De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raadt mensen aan niet-essentiële reizen naar Curaçao te vermijden vanwege het risico op het Zika-virus. Het Zika-virus is een door muggen overgedragen virus dat in verband wordt gebracht met geboorteafwijkingen, waaronder microcefalie. Zwangere vrouwen lopen een groot risico op besmetting met het Zika-virus en moeten maatregelen nemen om zich te beschermen tegen muggenbeten. Reizigers die niet zwanger zijn moeten ook maatregelen nemen om zich te beschermen tegen muggenbeten. Zie voor meer informatie de website van de CDC over het Zika-virus.
Orniel beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen definitief antwoord, omdat elke situatie uniek is. In het algemeen is het echter raadzaam om na een reis naar Curaçao minstens acht weken te wachten voordat u weer gaat reizen. Dit geeft het lichaam de tijd om eventuele sporen van het virus op te ruimen. Daarnaast is het belangrijk op te merken dat niet alle gevallen van het Zika-virus symptomatisch zijn, dus reizigers weten misschien niet of ze besmet zijn. Daarom is het altijd het beste om voorzorgsmaatregelen te nemen als u reist naar gebieden waar het Zika-virus is gemeld.
Chelsea beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen definitief antwoord, aangezien het Ministerie van Volksgezondheid op Curacao te allen tijde reisadviezen kan uitvaardigen. Op dit moment heeft het Ministerie van Volksgezondheid echter nog geen reisadviezen afgegeven voor Curaçao. Wij raden u aan de laatste reisadviezen te controleren voordat u een definitieve beslissing neemt.