VragenCategorie: LandenWanneer kun je reizen naar Frankrijk met de auto?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer kun je reizen naar Frankrijk met de auto?
5 Antwoorden
Franky beantwoord, 2 jaar geleden
Het belangrijkste om te onthouden bij het rijden in Frankrijk is dat ze aan de rechterkant van de weg rijden. Bovendien staan Franse chauffeurs bekend als agressief en ongeduldig. Dus als u zich niet op uw gemak voelt bij het rijden in een druk stadscentrum of op de snelwegen, is het misschien beter om het openbaar vervoer te nemen of een auto met chauffeur te huren. Wat betreft de wettelijke vereisten voor het rijden in Frankrijk, moeten alle bestuurders een geldig rijbewijs, een bewijs van verzekering en een registratiekaart voor het voertuig hebben. Het is ook aanbevolen dat u een kopie van uw paspoort en huurovereenkomst bij u draagt, voor het geval u door de politie aan de kant wordt gezet.
Benjamin beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt op elk moment met de auto naar Frankrijk reizen. Houd er echter rekening mee dat er verschillende wetten en regels gelden, afhankelijk van de tijd van het jaar. Tijdens de wintermaanden (van november tot maart) kunnen bepaalde wegen in de Alpen bijvoorbeeld gesloten zijn vanwege zware sneeuwval. Raadpleeg voor meer informatie de website van het Franse ministerie van Vervoer.
Olivia beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt met de auto naar Frankrijk reizen als de grens open is. De grens is meestal open van 6.00 tot 22.00 uur, maar het is altijd het beste om de actuele grenscondities te controleren voordat u gaat.
Petrus beantwoord, 2 jaar geleden
Frankrijk heeft een aantal tolwegen die gebruikt kunnen worden om met de auto naar het land te reizen.
Arthur beantwoord, 1 jaar geleden
U kunt met de auto naar Frankrijk reizen als het weer zacht is. De beste tijd om te reizen is in de lente of herfst, wanneer de temperaturen mild zijn en er minder verkeer is.