VragenCategorie: ReizenWanneer kun je last minute vakantie boeken?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer kun je last minute vakantie boeken?
3 Antwoorden
Lucas beantwoord, 2 jaar geleden
Dat hangt af van uw definitie van "last minute" Gewoonlijk kunt u voor binnenlandse vluchten binnen de VS een week van tevoren boeken en nog steeds een goede deal krijgen. Voor internationale vluchten moet u minstens een maand van tevoren boeken. Voor hotels zijn er vaak last minute deals beschikbaar als u bereid bent een kamer van mindere kwaliteit te nemen of als u flexibel bent met uw reisdata. U kunt ook websites als Hotwire of Priceline proberen, die kortingen op hotelkamers bieden, maar de naam van het hotel pas bekendmaken nadat u hebt geboekt.
Jade beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt last minute vakanties boeken als er nog plaatsen vrij zijn op de vertrekkende vluchten. Luchtvaartmaatschappijen geven gewoonlijk voor elke vlucht een bepaald aantal stand-by en walk-up stoelen vrij, die tot drie of vier uur voor vertrek kunnen worden gekocht. Als de vlucht niet vol is, verkoopt de luchtvaartmaatschappij deze resterende stoelen met korting. Om uw kansen op een stoel op een last minute vakantie te vergroten, kunt u het beste meerdere luchtvaartmaatschappijen (of reisbureaus) tegelijk raadplegen, want de voorraad kan snel veranderen. En vergeet niet om flexibel te zijn met uw reisdata en bestemmingen, omdat luchtvaartmaatschappijen vaak hun beste deals aanbieden op minder populaire routes en tijdens daluren.
Frank beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de beschikbaarheid van last minute vakanties afhangt van verschillende factoren, zoals de tijd van het jaar, de bestemming en het hotel of resort. Doorgaans kunt u echter binnen enkele weken voor vertrek goede aanbiedingen voor last minute vakanties vinden.