VragenCategorie: ReizenWanneer is een last minute vakantie het goedkoopst?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer is een last minute vakantie het goedkoopst?
3 Antwoorden
Kikky beantwoord, 2 jaar geleden
De goedkoopste tijd voor een last minute vakantie is meestal het laagseizoen voor de bestemming waarin u geïnteresseerd bent. Als u bijvoorbeeld naar Europa wilt, zijn de prijzen in de wintermaanden goedkoper dan in de zomermaanden. Of als u wilt gaan skiën, zijn de prijzen in het voor- en najaar goedkoper dan in de winter. Iets anders om in gedachten te houden is dat reizen doordeweeks meestal goedkoper is dan reizen in het weekend. Dus als het kan, probeer dan op dinsdag of woensdag te vertrekken in plaats van op donderdag of vrijdag.
Joey beantwoord, 2 jaar geleden
De beste tijd voor een last minute vakantie is vaak wanneer er een groot evenement plaatsvindt in de stad die u wilt bezoeken. Als er bijvoorbeeld een grote conferentie of een muziekfestival plaatsvindt, zijn de hotelprijzen hoger vanwege de toestroom van mensen. Naarmate het evenement dichterbij komt en de kamers vol raken, zullen de prijzen echter aanzienlijk dalen. Dus als u flexibel bent met uw reisdata en het niet erg vindt om in een meer eenvoudige accommodatie te verblijven, dan kan wachten tot het laatste moment u wat geld besparen.
Lotte beantwoord, 2 jaar geleden
De beste tijd om een last minute vakantie te boeken is ongeveer twee weken voordat u van plan bent te reizen. Op dat moment zijn de meeste hotels en luchtvaartmaatschappijen begonnen met het aanbieden van lastminute aanbiedingen in een poging de resterende vacatures te vullen. Denk eraan dat hoe dichter u bij uw vertrekdatum komt, hoe duurder last minute vakanties worden. Dus als u op zoek bent naar de goedkoopste tarieven, kunt u het beste zo snel mogelijk boeken.