VragenCategorie: ReizenWaarom moeten batterijen ontladen?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waarom moeten batterijen ontladen?
3 Antwoorden
Remy beantwoord, 2 jaar geleden
Batterijen ontladen omdat ze daarvoor ontworpen zijn. Batterijen zijn ontworpen om te ontladen zodat de metalen in de batterij niet corroderen. Als u uw batterijen niet ontlaadt, zullen de metalen platen in de batterij uiteindelijk gaan roesten en zal de batterij sterven.
Ben beantwoord, 2 jaar geleden
Batterijen moeten om twee redenen worden ontladen. De ene is om de cellen in de accu gelijk te maken. De andere is om het zogenaamde "geheugeneffect" te voorkomen De chemische reacties in een batterij produceren altijd wat afvalproducten, en deze hebben de neiging zich op te hopen op de elektroden. Dit kan de normale stroom van elektronen hinderen en verhinderen dat de volledige opslagcapaciteit van de batterij wordt benut. Periodiek ontladen verwijdert deze afzettingen en herstelt de topprestaties Geheugeneffect treedt op wanneer een batterij gedurende lange tijd slechts gedeeltelijk wordt opgeladen of ontladen. De batterij "onthoudt" deze gedeeltelijke toestand en zal minder capaciteit leveren als later om een volledige ontlading wordt gevraagd.
Cindy beantwoord, 2 jaar geleden
Het ontladen van een batterij is essentieel voor zijn levensduur en algemene gezondheid. Het is normaal dat een batterij na verloop van tijd wat lading verliest, maar als een batterij nooit wordt ontladen, zal hij uiteindelijk volledig onbruikbaar worden Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste, als batterijen ontladen, creëren ze nieuwe ruimte voor elektronen. Dit is wat ze in de eerste plaats de mogelijkheid geeft om een lading vast te houden. Als batterijen nooit hun lading zouden verliezen, zouden de elektronen nergens heen kunnen en zou de kleine ruimte in de batterij snel overbevolkt raken. Hierdoor zou de batterij slecht gaan werken en uiteindelijk defect raken Maar wat nog belangrijker is, het voortdurend opladen zonder ooit te ontladen, doet de capaciteit van een batterij langzaam afnemen.