VragenCategorie: ReizenWaarom is toerisme belangrijk voor een land?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waarom is toerisme belangrijk voor een land?
3 Antwoorden
Jade beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een aantal redenen waarom toerisme belangrijk is voor een land. Eerst en vooral brengt toerisme geld in het laatje. Het is een van de grootste en snelst groeiende industrieën ter wereld, en het kan een grote bijdrage leveren aan de economie van een land. Volgens de World Travel & Tourism Council waren reizen en toerisme in 2016 goed voor 9,2% van het wereldwijde bbp. Toerisme creëert ook banen. Niet alleen mensen die in de toeristische sector werken profiteren direct, maar ook indirect, omdat bedrijven die toeristen bedienen - zoals restaurants, hotels, vervoerders, enz. - ook banen creëren. En tot slot helpt toerisme bij het bevorderen van culturele uitwisseling en begrip tussen mensen uit verschillende delen van de wereld.
Cindy beantwoord, 2 jaar geleden
Toerisme is belangrijk voor een land omdat het inkomsten oplevert die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, zoals de ontwikkeling van infrastructuur, het scheppen van werkgelegenheid en armoedebestrijding. Daarnaast bevordert toerisme culturele uitwisseling en begrip tussen mensen uit verschillende landen. Het helpt ook om relaties tussen landen op te bouwen en vrede en goodwill te bevorderen. Tot slot is toerisme een geweldige manier om andere culturen te leren kennen en nieuwe dingen te ervaren.
Justin beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar redenen waarom toerisme belangrijk is voor een land. Ten eerste brengt toerisme geld in het laatje en schept het banen. In feite is de toeristenindustrie vaak een van de grootste werkgevers in een land. Ten tweede helpt toerisme om internationaal begrip en vrede te bevorderen. Mensen van over de hele wereld komen samen op toeristische bestemmingen en leren over elkaars cultuur. Ten slotte kan toerisme bijdragen tot het behoud van historisch en cultureel erfgoed. Wanneer mensen een land bezoeken om de bezienswaardigheden en attracties te bekijken, raken ze vaak geïnteresseerd om meer te leren over de cultuur en de geschiedenis van die plaats.