VragenCategorie: ReizenWaarom is reizen met de trein beter voor het milieu?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waarom is reizen met de trein beter voor het milieu?
3 Antwoorden
Andy beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar redenen waarom reizen per trein beter is voor het milieu: 1. Treinen gebruiken minder energie dan auto's of vliegtuigen om mensen te verplaatsen. Een trein kan bijvoorbeeld 500 passagiers tussen twee steden vervoeren met dezelfde hoeveelheid energie die nodig is om één persoon in een auto te vervoeren. En treinen stoten veel minder broeikasgassen uit dan auto's of vliegtuigen. 2. Wanneer mensen met de trein reizen in plaats van met de auto, halen ze auto's van de weg, waardoor het verkeer afneemt en de uitstoot van auto's afneemt. 3. Treinen kunnen rijden op hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie, terwijl auto's en vliegtuigen rijden op fossiele brandstoffen die broeikasgassen in de atmosfeer brengen. 4.
Petrus beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar redenen waarom reizen per trein beter is voor het milieu. Ten eerste zijn treinen veel efficiënter dan auto's of vliegtuigen als het gaat om brandstofverbruik. Bovendien stoten treinen minder CO2 uit dan auto's of vliegtuigen en veroorzaken ze minder geluidsoverlast. Ten slotte helpt de trein de congestie op de wegen en luchthavens te verminderen. Dit alles maakt van de trein een milieuvriendelijkere optie dan andere vormen van vervoer.
Frank beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar redenen waarom reizen per trein beter is voor het milieu. Ten eerste zijn treinen efficiënter dan auto's of vliegtuigen omdat ze minder brandstof per passagierskilometer verbruiken. Ten tweede veroorzaken treinen minder vervuiling dan auto's of vliegtuigen. En tenslotte helpen treinen de congestie op de wegen en in het luchtruim te verminderen, waardoor de uitstoot van auto's en vliegtuigen afneemt.