VragenCategorie: ReizenHoe lang kun je backpacken in Vietnam?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Hoe lang kun je backpacken in Vietnam?
3 Antwoorden
Frank beantwoord, 2 jaar geleden
Het hangt echt af van de persoon en het type backpackreis. Voor een algemeen idee nemen de meeste backpackers echter tussen de twee en vier weken de tijd om Vietnam te verkennen. Sommigen gaan nog langzamer, terwijl anderen zoveel mogelijk proberen in te passen en eindigen in slechts een week of twee. Enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op hoe lang je kunt backpacken in Vietnam zijn: je budget, de mate van fysieke activiteit die je wilt/nodig hebt, hoeveel tijd je in elke plaats wilt doorbrengen, en je visumsituatie. Als je een klein budget hebt of gewoon af en toe een paar dagen aan het strand wilt relaxen, dan is vier weken waarschijnlijk een goede tijd.
Petrus beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt zo lang als u wilt backpacken in Vietnam, maar houd er rekening mee dat het weer tijdens de zomermaanden behoorlijk heet en vochtig kan zijn. Als je niet gewend bent aan deze omstandigheden, is het misschien een goed idee om je reis te beperken tot niet meer dan twee weken. De herfst- en wintermaanden zijn echter veel koeler en aangenamer, dus je kunt gemakkelijk drie of vier maanden doorbrengen met het verkennen van alles wat Vietnam te bieden heeft.
Johannes beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt in Vietnam zo lang backpacken als u wilt, maar wees u ervan bewust dat verschillende delen van het land verschillende moeilijkheidsgraden bieden. Het noorden is heuvelachtig en bergachtig, terwijl het zuiden meestal vlak is en een meer tropisch klimaat heeft. De meeste mensen raden aan ten minste twee weken in Vietnam door te brengen om een goed overzicht van het land te krijgen, maar als u geïnteresseerd bent in wandelen of trekking, zult u langer in het noorden willen verblijven, waar er meer paden en mogelijkheden voor avontuur zijn. Wat uw reisplannen ook zijn, zorg ervoor dat u uw route van tevoren onderzoekt om mogelijke verrassingen te voorkomen.