VragenCategorie: ReizenHoe kun je reizen met een korting op je ov-chipkaart?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Hoe kun je reizen met een korting op je ov-chipkaart?
3 Antwoorden
Cindy beantwoord, 2 jaar geleden
Je kunt op een paar manieren korting krijgen op je ov-chipkaart als je op reis gaat. Ten eerste, als je een studentenkaart hebt, kun je 10% korting krijgen op de kosten van een ov-chipkaart. Ten tweede, als je ouder bent dan 60 jaar, kun je 40% korting krijgen op de kosten van een ov-chipkaart. Als u gehandicapt bent, kunt u 50% korting krijgen op de kosten van een ov-chipkaart.
Xaviera beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt op verschillende manieren reizen met korting op uw ov-chipkaart. Eén manier is de aanschaf van een Railplus kaartje. Railpluskaartjes zijn beschikbaar voor houders van een ov-chipkaart en geven korting op treinreizen in Nederland. Om in aanmerking te komen voor een Railplus kaartje moet u in het bezit zijn van een ov-chipkaart met een persoonlijk abonnement en moet u binnen Nederland reizen. Een andere manier om met korting op uw ov-chipkaart te reizen is de aanschaf van een Voordeelurenkaart. Met een Voordeelurenkaart kunt u tijdens de daluren met korting reizen op het Nederlandse spoorwegnet.
Niva beantwoord, 2 jaar geleden
U kunt reizen met korting op uw ov-chipkaart door in het bezit te zijn van een geldige reispas. Een reispas is een elektronische machtiging die u kunt kopen via de website van de NS of bij een kaartautomaat op een van de stations. De passen zijn geldig voor een bepaalde periode (1 jaar, 10 reizen of 30 dagen) en geven u de mogelijkheid om te reizen met korting op het normale tarief.