Het is al meer dan een jaar geleden sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie de wereld veranderde. Veel landen sloten hun grenzen om de verspreiding van het virus te stoppen, waardoor de reisindustrie hard werd getroffen. Japan, een land bekend om zijn rijke cultuur en prachtige landschappen, heeft ook zijn grenzen gesloten voor buitenlandse reizigers. Als gevolg hiervan zijn veel reisliefhebbers zich gaan afvragen: wanneer is het weer mogelijk om naar Japan te reizen? In dit artikel zullen we de huidige situatie in Japan bespreken en proberen te bepalen wanneer het land waarschijnlijk zijn deuren weer zal openen voor toeristen.

Reizen naar Japan na Corona

Ben jij een fan van Japan en ben je na anderhalf jaar klaar om weer op reis te gaan? Dan heb ik goed nieuws voor je! Sinds 11 oktober 2022 mogen individuele reizigers weer vrij reizen door Japan. Je kunt nu je eigen reisroute samenstellen en je laten verrassen door al het moois dat Japan te bieden heeft. Wel is het belangrijk om te weten dat je nog steeds drie vaccinaties nodig hebt om vrijgesteld te worden van de PCR-test. 

Dus zorg ervoor dat je alle nodige vaccinaties hebt voordat je je koffers inpakt en naar Japan reist. Houd er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden en faciliteiten nog steeds beperkingen kunnen hebben vanwege de pandemie. Het is daarom verstandig om je goed te informeren voordat je vertrekt. Maar met deze versoepelingen kunnen we eindelijk weer genieten van een mooie reis naar Japan!

Voorwaarden voor reizen naar Japan 2023

Om naar Japan te reizen in 2023 dien je te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Allereerst moet je een negatieve coronatest kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek. Dit betekent dat je voorafgaand aan je reis een coronatest moet ondergaan en ervoor moet zorgen dat het resultaat negatief is. Daarnaast dien je volledig gevaccineerd te zijn tegen COVID-19. Dit houdt in dat je minimaal drie vaccinaties hebt gehad en dat de laatste vaccinatie ten minste twee weken voor vertrek heeft plaatsgevonden.

Naast deze verplichtingen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de actuele reisadviezen en -beperkingen van Japan en je hieraan te houden. Het kan zijn dat bepaalde gebieden of steden in Japan nog niet toegankelijk zijn voor reizigers of dat er aanvullende maatregelen gelden. Het is daarom verstandig om je goed voor te bereiden op je reis en de actuele situatie in Japan te blijven volgen.

Tot slot is het belangrijk om te realiseren dat de situatie met betrekking tot COVID-19 snel kan veranderen en dat er nieuwe maatregelen of voorwaarden kunnen worden ingesteld. Houd daarom de informatie van de overheid en je luchtvaartmaatschappij goed in de gaten en bereid je flexibel voor op eventuele wijzigingen in je reisplannen.

Zijn mondkapjes nog verplicht in Japan voor reizigers?

Het dragen van mondkapjes is momenteel niet meer verplicht in Japan voor reizigers, maar het wordt nog steeds aangemoedigd in drukke gebieden. Sinds het uitbreken van de pandemie heeft Japan een van de laagste COVID-19-infectiepercentages ter wereld behouden en dit wordt toegeschreven aan de collectieve inspanningen van de bevolking, waaronder het dragen van mondkapjes.

Hoewel de Japanse overheid de verplichting om mondkapjes te dragen heeft opgeheven, is het nog steeds gebruikelijk om mensen in het openbaar vervoer of in drukke gebieden mondkapjes te zien dragen. Dit is vooral het geval in grote steden zoals Tokio, waar de bevolkingsdichtheid hoog is en de openbare ruimtes vaak vol met mensen zijn.

Of je ervoor kiest om een mondkapje te dragen tijdens je reis naar Japan is afhankelijk van je eigen voorkeur en comfortniveau. Als je je veiliger voelt door het dragen van een mondkapje, dan wordt het nog steeds sterk aangeraden om er een te dragen, vooral in drukke gebieden. Het is altijd verstandig om de lokale richtlijnen te volgen en respect te tonen voor de lokale bevolking.

Een checklist voor reizen naar Japan

Als je van plan bent om naar Japan te reizen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier is een handige checklist om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet:

  1. Geldige paspoorten en visums – zorg ervoor dat je paspoort geldig is en dat je het juiste visum hebt voor jouw verblijfsduur en het doel van je reis.
  2. Reisverzekering – het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten die medische kosten, annuleringen en verloren of gestolen bagage dekt.
  3. Vliegtickets – boek je vliegtickets ruim van tevoren om de beste tarieven te krijgen en om de beschikbaarheid te garanderen.
  4. Accommodatie – boek je accommodatie van tevoren om teleurstellingen te voorkomen en om te profiteren van de beste deals.
  5. Transport – onderzoek je transportopties en koop eventueel tickets van tevoren, vooral als je van plan bent om de trein te nemen.
  6. Geld – zorg ervoor dat je voldoende Japans geld hebt, vooral als je van plan bent om in afgelegen gebieden te reizen.
  7. Elektronica – controleer of je de juiste stekkers hebt en of je eventueel een omvormer nodig hebt voor je elektronica.
  8. Gezondheid – zorg ervoor dat je de nodige vaccinaties hebt gehad en dat je voldoende medicijnen meeneemt voor de duur van je verblijf.
  9. Kleding – controleer het weer en pas je kleding daarop aan, maar houd er ook rekening mee dat sommige tempels en heiligdommen kledingvoorschriften hebben.
  10. Cultuur en etiquette – lees je in over de Japanse cultuur en etiquette om respectvol te kunnen zijn naar de lokale bevolking en om mogelijke misverstanden te voorkomen.

Door deze checklist te volgen, ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van je reis naar Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *