Het is bijna tijd voor vakantie, en veel werknemers vragen zich af hoeveel vakantie-uren ze per jaar hebben. Het aantal vakantie-uren waar een werknemer recht op heeft, hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er verschillen tussen het aantal uren dat een werknemer krijgt op basis van de wet en de cao van het bedrijf waarvoor hij werkt. Ook kan het aantal vakantie-uren afhangen van het aantal gewerkte uren per week of maand. In dit artikel gaan we dieper in op hoeveel vakantie-uren een werknemer per jaar heeft en welke factoren hierbij een rol spelen.

Op hoeveel vakantie uren heb je recht?

Als werknemer heb je recht op een aantal vakantie-uren per jaar. Het aantal vakantie-uren waarop je recht hebt, hangt af van verschillende factoren. Zo bepaalt de wet hoeveel vakantie-uren je minimaal opbouwt, namelijk 4 keer het aantal uren dat je per week werkt. Dit komt neer op 20 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Het kan echter zijn dat je in je arbeidscontract of cao recht hebt op meer vakantie-uren. 

Ook kan het zijn dat je vakantie-uren kunt opbouwen door overwerk of het werken van onregelmatige diensten. Het is belangrijk om te weten dat je vakantie-uren niet onbeperkt houdbaar zijn. In de meeste gevallen dien je je vakantie-uren binnen een jaar op te nemen, anders vervallen ze. Het is daarom verstandig om op tijd je vakantiedagen te plannen en op te nemen.

Wettelijke vakantie dagen uitgelegd

Als werknemer heb je recht op wettelijke vakantiedagen. Dit zijn vakantiedagen waarop je als werknemer minimaal recht hebt volgens de wet. Het aantal wettelijke vakantiedagen dat je opbouwt, hangt af van het aantal uren dat je werkt. Bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week, bouw je minimaal 20 wettelijke vakantiedagen per jaar op. Werk je minder uren, dan bouw je naar verhouding minder vakantiedagen op. 

Wettelijke vakantiedagen kun je opnemen in overleg met je werkgever. Je werkgever moet je hierbij wel de mogelijkheid geven om minimaal twee weken aaneengesloten vakantie op te nemen. Ook dient je werkgever je loon tijdens je vakantie door te betalen. Het is belangrijk om te weten dat wettelijke vakantiedagen een vervaldatum hebben. Je dient je wettelijke vakantiedagen binnen zes maanden na het opbouwjaar op te nemen. Doe je dit niet, dan vervallen de wettelijke vakantiedagen.

Bovenwettelijke vakantie dagen zijn er ook

Naast wettelijke vakantiedagen hebben werknemers soms ook recht op bovenwettelijke vakantiedagen. Dit zijn extra vakantiedagen waarop je als werknemer recht hebt, bovenop de wettelijke vakantiedagen. Het aantal bovenwettelijke vakantiedagen waarop je recht hebt, hangt af van je arbeidscontract of de cao waarbij je werkgever is aangesloten. In de meeste gevallen zijn bovenwettelijke vakantiedagen onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit betekent dat ze niet wettelijk verplicht zijn, maar dat je werkgever deze als extraatje aanbiedt. 

Bovenwettelijke vakantiedagen kunnen bijvoorbeeld worden toegekend als je langer dan een jaar in dienst bent of als beloning voor bijzondere prestaties. Het is belangrijk om te weten dat bovenwettelijke vakantiedagen in de meeste gevallen een langere geldigheidsduur hebben dan wettelijke vakantiedagen. Vaak heb je als werknemer tot vijf jaar na het opbouwjaar de tijd om deze dagen op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *