VragenCategorie: jongerenvakantieWat zijn de regels voor het drinken van alcohol op jongerenvakanties?
Gast Staf gevraagd, 10 maanden geleden
Wat zijn de regels voor het drinken van alcohol op jongerenvakanties?
4 Antwoorden
Romy beantwoord, 10 maanden geleden
Op jongerenvakanties is het verboden alcohol te drinken onder personen onder de 18 jaar. Als je ouder bent dan 18 is het toegestaan om alcohol te drinken, maar drink met mate en probeer geen overmatig alcohol gebruik te maken. Het is in veel gebieden ook verboden om in het openbaar alcohol te drinken. Houd je aan de regels van je vakantieland en geef geen ongepaste redenen om alcohol te kunnen drinken.
Tessa beantwoord, 10 maanden geleden
Als je jonger bent dan 18, mag je geen alcohol drinken tijdens je jeugdvakantie. Maar als je ouder bent dan 18, mag je een biertje of een glas wijn drinken, als de vakantie je dat toestaat. Let er wel op dat je verantwoordelijk bent met betrekking tot alcohol - drink niet meer dan wat je aankan en drink nooit achter het stuur.
Tim beantwoord, 10 maanden geleden
Het is belangrijk om op jongerenvakanties verantwoordelijk om te gaan met alcohol. Dit betekent dat minderjarigen geen alcohol mogen drinken, tenzij ze ouder zijn dan 18 jaar. Als je ouder bent dan 18 jaar, dan is het belangrijk om je te houden aan de volgende regels: drink met mate; drink geen alcohol op de weg; zorg ervoor dat je altijd een volwassen metgezel hebt; en als laatste, respecteer altijd lokale wet- en regelgeving.
Vanessa beantwoord, 10 maanden geleden
Het drinken van alcohol tijdens vakanties kan een leuke manier zijn om er wat extra plezier aan toe te voegen, maar het moet wel op een verantwoorde manier gebeuren. Daarom is het belangrijk om de regels rondom het drinken van alcohol te respecteren. Als je jonger bent dan 18, mogen er geen alcoholische dranken geserveerd of gedronken worden. En zelfs als je ouder bent dan 18 jaar, is het belangrijk om verantwoordelijk met alcohol te zijn. Koop alleen alcohol als je legaal de leeftijd hebt bereikt om alcohol te drinken, drink met mate en geef je er niet overmatig aan over.