VragenCategorie: ReizenWanneer moet je lading afdekken?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer moet je lading afdekken?
3 Antwoorden
Negesty beantwoord, 2 jaar geleden
De lading moet worden afgedekt als het regent of als de zon schijnt. Regen kan schade veroorzaken aan lading omdat het de voorwerpen nat en zwaar maakt. Het water kan de voorwerpen ook glad maken, waardoor ze kunnen vallen. Zonlicht kan ook schade toebrengen aan lading. UV-stralen van de zon kunnen de voorwerpen broos maken en doen barsten.
Tim beantwoord, 2 jaar geleden
Lading moet worden afgedekt wanneer deze van de ene naar de andere locatie wordt vervoerd. Dit is om de lading te beschermen tegen de omgeving en schoon te houden. De afdekking kan ook helpen om de lading te identificeren en ze tijdens het vervoer georganiseerd te houden.
Patrick beantwoord, 2 jaar geleden
Lading moet worden afgedekt als deze wordt blootgesteld aan de elementen, zoals regen, sneeuw en wind. Als vracht aan de elementen wordt blootgesteld, kan dat leiden tot vocht- en waterschade, roest en andere vormen van corrosie, alsmede kromtrekken of rotten. Bovendien kan de wind ervoor zorgen dat voorwerpen in een vrachtwagen rondwaaien of omvallen, terwijl sneeuw en ijs een lading aanzienlijk zwaarder kunnen maken.