VragenCategorie: LandenWanneer kun je weer reizen naar Ierland?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer kun je weer reizen naar Ierland?
3 Antwoorden
Roselien beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen definitief antwoord, omdat de Ierse regering voortdurend haar reisadviezen bijwerkt naar aanleiding van veranderende omstandigheden. Vanaf september 2018 is het huidige advies van de Ierse regering echter dat "de dreiging van terrorisme hoog blijft" en dat burgers "een hoge mate van voorzichtigheid moeten betrachten". Daarom is het raadzaam om de laatste reisadviezen van de Ierse regering te controleren voordat u plannen maakt om naar Ierland te reizen.
Thomas beantwoord, 2 jaar geleden
De Irish Times meldt dat vanaf 17 maart 2020 alle reizen naar Ierland beperkt zijn, behalve voor "essentiële reizen". Dus tenzij uw reis in de categorie "essentieel" valt, zult u waarschijnlijk tot minstens 1 mei 2020 moeten wachten voordat u naar Ierland mag reizen. Voor meer informatie en updates kunt u de website van de Ierse regering raadplegen.
Oliver beantwoord, 2 jaar geleden
De Ierse regering heeft nog geen officiële verklaring afgelegd over wanneer reizen naar Ierland weer is toegestaan. Het is echter veilig om aan te nemen dat reizen niet toegestaan zal zijn totdat het land hersteld is van de pandemie. Wij raden u aan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel te raadplegen voor updates over reisbeperkingen.