VragenCategorie: LandenWanneer is reizen naar Amerika weer mogelijk?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer is reizen naar Amerika weer mogelijk?
4 Antwoorden
Kikky beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen definitief antwoord, omdat het reisverbod momenteel wordt aangevochten in de rechtbanken. Het is echter waarschijnlijk dat het reisverbod uiteindelijk door het Hooggerechtshof zal worden bekrachtigd en dat mensen uit zes moslimlanden (Iran, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen) dus voorlopig niet naar Amerika zullen kunnen reizen. Mensen uit andere landen kunnen ook te maken krijgen met meer controles op luchthavens en bij grensovergangen.
Romy beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, aangezien de status van reizen naar Amerika van verschillende factoren afhangt. De huidige situatie met Covid-19 speelt uiteraard een belangrijke rol bij het afschrikken van reizen, maar zelfs wanneer de pandemie onder controle is, zijn er andere overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Zo hebben de Verenigde Staten onlangs een reisverbod ingesteld voor burgers van verschillende landen, waardoor het voor mensen uit die landen in de nabije toekomst moeilijk kan worden om legaal de VS binnen te komen. Bovendien zijn de Amerikaanse visumvereisten notoir streng, zodat het voor reizigers uit bepaalde landen moeilijk of onmogelijk kan zijn om de nodige documentatie te verkrijgen.
Julian beantwoord, 2 jaar geleden
Amerika is een groot land met veel verschillende soorten landschappen en attracties toegang tot Amerika kan in de nabije toekomst mogelijk zijn, maar alles hangt af van de huidige situatie met betrekking tot de pandemie. Voorlopig wordt reizen naar Amerika afgeraden vanwege het hoge risico om COVID-19 op te lopen. De beste manier om op de hoogte te blijven van reisbeperkingen en aanbevelingen is de website van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) te raadplegen.
Benjamin beantwoord, 2 jaar geleden
Het is weer mogelijk. De president heeft onlangs het reisverbod voor Tsjaad, Iran, Libië, Noord-Korea, Syrië, Venezuela en Jemen opgeheven. Controleer echter de laatste updates op de website van het State Department voordat u een reis naar Amerika plant.