VragenCategorie: LandenWanneer heb je een camper rijbewijs nodig?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wanneer heb je een camper rijbewijs nodig?
3 Antwoorden
Remy beantwoord, 2 jaar geleden
In het algemeen is een rijbewijs vereist om een camper in de Verenigde Staten te besturen. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals wanneer de camper wordt bestuurd door een bestuurder met een rijbewijs die de camper voor persoonlijk gebruik bestuurt en niet voor verhuur. En er kunnen andere uitzonderingen zijn die van staat tot staat verschillen.
Vanessa beantwoord, 2 jaar geleden
In de Verenigde Staten hebt u een rijbewijs voor campers nodig om een recreatievoertuig met een brutogewicht van meer dan 10.000 pond te besturen. Hieronder vallen campers, travel trailers, fifth-wheel trailers en truck campers. Als uw camper minder dan 10.000 pond weegt, mag u hem zonder rijbewijs besturen als u minstens 16 jaar oud bent. U moet nog steeds alle verkeersregels naleven tijdens het rijden.
Xaviera beantwoord, 2 jaar geleden
U hebt een rijbewijs voor campers nodig wanneer u een recreatievoertuig bestuurt. Een recreatievoertuig is een motorvoertuig dat hoofdzakelijk is ontworpen voor vrijetijdsactiviteiten en niet voor dagelijks vervoer. Enkele veel voorkomende types van recreatievoertuigen zijn campers, reistrailers, campingtrailers, boottrailers en aanhangwagens. Om een recreatievoertuig in de Verenigde Staten te besturen, moet u een geldig rijbewijs hebben en minstens 16 jaar oud zijn. Als u jonger bent dan 18 jaar, moet uw ouder of wettelijke voogd een be√ędigde verklaring ondertekenen waarin u instemt met de verantwoordelijkheid voor uw veiligheid tijdens het besturen van het recreatievoertuig.