VragenCategorie: LandenWaarom zijn de Canarische eilanden van Spanje?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waarom zijn de Canarische eilanden van Spanje?
3 Antwoorden
Cindy beantwoord, 2 jaar geleden
De Canarische Eilanden behoren tot Spanje omdat zij een autonome gemeenschap van Spanje zijn. Een autonome gemeenschap is een gedecentraliseerde politieke entiteit binnen het Koninkrijk Spanje die aanvullende bevoegdheden en verantwoordelijkheden heeft gekregen op grond van de Spaanse grondwet van 1978. De Canarische Eilanden hebben hun eigen parlement, regering en president. Zij hebben ook hun eigen rechtsstelsel, dat is gebaseerd op het Spaanse burgerlijk wetboek, en hun eigen munteenheid, de euro. De Canarische Eilanden zijn verdeeld in twee provincies: Las Palmas en Santa Cruz de Tenerife.
Remy beantwoord, 2 jaar geleden
De Canarische eilanden werden oorspronkelijk "Islas de las Hierbas" genoemd door de oude Grieken vanwege het grote aantal kruiden dat op de eilanden groeide. De Romeinen veranderden de naam in "Canarias" naar hun honden, de kanaries. De eilanden liggen voor de kust van Noordwest-Afrika en werden in 1402 door Spanje gekoloniseerd.
Jacob beantwoord, 2 jaar geleden
De Canarische Eilanden zijn een archipel van Spaanse eilanden in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marokko. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege dagen van de Europese verkenning. De Canarische Eilanden werden voor het eerst ontdekt door Europeanen in 1402, toen de Genuese ontdekkingsreiziger Lancelotto Malocello ze zag vanaf zijn schip. In die tijd werden de eilanden bewoond door de Guanchen, die eeuwen eerder uit Noord-Afrika waren gekomen. De Spanjaarden veroverden de eilanden uiteindelijk en begonnen ze in de jaren 1500 te koloniseren. Tegenwoordig zijn de Canarische Eilanden een populaire toeristische bestemming en staan ze bekend om hun warme klimaat en prachtige stranden.