VragenCategorie: ReizenWaar moet je de Airbnb servicekosten terugvragen?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waar moet je de Airbnb servicekosten terugvragen?
3 Antwoorden
Oliver beantwoord, 2 jaar geleden
Als u zich afvraagt waar u de Airbnb servicekosten moet terugvorderen, is het antwoord vrij eenvoudig. U kunt deze terugvorderen door contact op te nemen met de klantenservice van Airbnb. Volgens hun website zullen zij uw terugbetaling binnen 24 uur verwerken. Houd er echter rekening mee dat het langer kan duren om uw restitutie te verwerken als u contact met hen opneemt tijdens drukke tijden of als uw reservering bijzonder complex is. Als u na 24 uur nog steeds geen restitutie heeft ontvangen, kunt u opnieuw contact met hen opnemen voor een update.
Mandy beantwoord, 2 jaar geleden
De Airbnb servicekosten moeten worden teruggevorderd van de verhuurder. De verhuurder is namelijk verantwoordelijk voor het vaststellen van de prijs van zijn advertentie, en de servicekosten zijn een percentage van die prijs. Daarom is het de verhuurder die de last van deze vergoeding draagt, niet de gast. De servicekosten helpen ook om een deel van de kosten te dekken die Airbnb met zich meebrengt, zoals klantenservice en creditcard verwerkingskosten. Het is dus redelijk dat deze vergoeding wordt doorberekend aan verhuurders in plaats van aan gasten.
Lies beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar verschillende manieren waarop u de Airbnb servicekosten kunt terugvorderen. De eerste optie is om rechtstreeks contact op te nemen met Airbnb en een verzoek in te dienen voor terugbetaling van de vergoeding. U moet hen voorzien van uw reserveringsgegevens en uitleggen waarom u denkt recht te hebben op een terugbetaling. Als zij akkoord gaan, zullen zij u een terugbetaling van de betaalde vergoeding geven. Een andere optie is om een chargeback in te dienen bij uw credit card maatschappij. Dit zal dienen als officiële kennisgeving aan Airbnb dat u de kosten betwist en een terugbetaling aanvraagt. Uw creditcardmaatschappij zal de zaak dan onderzoeken en bepalen of u al dan niet een terugbetaling verschuldigd bent. Als zij bepalen dat dit zo is, zullen zij de terugbetaling direct aan u overmaken.