VragenCategorie: LandenWaar in Mexico is het veilig?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Waar in Mexico is het veilig?
3 Antwoorden
Petrus beantwoord, 2 jaar geleden
Overal ter wereld zijn het moeilijke tijden, en in Mexico is dat niet anders. Het land heeft al jaren te kampen met drugsgeweld, en toeristen zijn in het kruisvuur terechtgekomen. Toch zijn er nog genoeg veilige plekken om te bezoeken in Mexico De populaire vakantieoorden Cancún en Los Cabos worden allebei als veilig voor toeristen beschouwd. Daarnaast zijn Mexicaanse steden als Puerto Vallarta en San Miguel de Allende over het algemeen ook veilig voor bezoekers.
Gaby beantwoord, 2 jaar geleden
Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de mate van veiligheid in Mexico verschilt van plaats tot plaats. In het algemeen worden grote toeristische bestemmingen als Cancún en Puerto Vallarta als veilig beschouwd, terwijl meer landelijke gebieden en steden als Tijuana en Juarez gevaarlijker kunnen zijn. Daarom is het belangrijk dat u goed opzoekingswerk verricht voor u naar Mexico reist, zodat u weet welke gebieden u moet vermijden. Wat betreft specifieke plaatsen in Mexico die bijzonder veilig zijn, de Riviera Maya regio van het land (die populaire plaatsen zoals Cancun en Playa del Carmen omvat) heeft de reputatie bijzonder veilig te zijn.
Sven beantwoord, 2 jaar geleden
Dat hangt er vanaf wat u zoekt. Sommige mensen zullen zeggen dat het schiereiland Yucatan veilig is, terwijl anderen het daar misschien niet mee eens zijn. Ik zou aanraden iemand te vragen die onlangs in Mexico is geweest en de huidige situatie kent. Over het algemeen is Mexico een veilig land om in te reizen, maar zoals bij elke bestemming zijn er bepaalde gebieden die gevaarlijker zijn dan andere. Doe altijd goed onderzoek voordat u naar een nieuwe plaats reist en neem de waarschuwingen van de plaatselijke autoriteiten in acht.