VragenCategorie: LandenIs reizen naar Mexico veilig?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Is reizen naar Mexico veilig?
3 Antwoorden
Freddy beantwoord, 2 jaar geleden
Ja, reizen naar Mexico is over het algemeen veilig. Maar zoals met elk ander land is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen en u bewust te zijn van uw omgeving. Sommige gebieden in Mexico zijn gevaarlijker dan andere, dus het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u op reis gaat en om gebieden te vermijden die bekend staan om geweld of misdaad. Over het algemeen zijn de toeristische gebieden veilig en zou u geen problemen moeten ondervinden als u zich aan de hoofdstraten houdt en niet 's nachts alleen loopt. U moet ook altijd een kopie van uw paspoort en visum (indien vereist) bij u hebben, en zorg ervoor dat uw bezittingen veilig zijn.
Louisse beantwoord, 2 jaar geleden
Ja. Mexico is een groot en divers land, met veel verschillende gebieden die variëren van heel veilig tot heel gevaarlijk. Zolang u weet welke gebieden u moet vermijden en dezelfde voorzorgsmaatregelen neemt als in andere landen, is reizen naar Mexico over het algemeen veilig. Toch zijn bepaalde delen van Mexico gevaarlijker dan andere. Het noordelijke grensgebied met de Verenigde Staten is bijzonder gevaarlijk, evenals de staat Guerrero (waar Acapulco onder valt). In het algemeen is het beter om niet 's nachts te reizen in afgelegen of landelijke gebieden.
Xaviera beantwoord, 2 jaar geleden
Ja, reizen naar Mexico is veilig. Maar zoals bij elke bestemming is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te nemen om uzelf te beschermen tegen misdaad en geweld. Mexico is een groot land met verschillende regio's, elk met zijn eigen unieke persoonlijkheid en veiligheidsniveau. Voor het grootste deel zijn de kustgebieden en de grotere steden veilig om te bezoeken, maar het is altijd belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u aan een reis begint en de waarschuwingen van de lokale autoriteiten in acht te nemen. Het is ook belangrijk te onthouden dat misdaad en geweld overal en altijd kunnen voorkomen, dus wees u altijd bewust van uw omgeving en neem de juiste voorzorgsmaatregelen.