VragenCategorie: ReizenIs Airbnb belastingvrij?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Is Airbnb belastingvrij?
3 Antwoorden
Negesty beantwoord, 2 jaar geleden
Nee, Airbnb is niet belastingvrij. Integendeel zelfs. Airbnb is een groot voorstander van het betalen van belastingen en heeft samengewerkt met overheden over de hele wereld om ervoor te zorgen dat belastingen op de juiste manier worden geïnd en afgedragen. De reden waarom mensen soms denken dat Airbnb belastingvrij is, is dat vakantieverhuur (wat Airbnb in wezen aanbiedt) in het verleden in veel rechtsgebieden was vrijgesteld van hotel-/motelbelasting. Deze vrijstelling begint echter op veel plaatsen te verdwijnen nu overheden zich meer bewust worden van de potentiële inkomsten die kunnen worden gegenereerd door dit soort kortetermijnverhuur te belasten.
Mona beantwoord, 2 jaar geleden
Op dit moment is Airbnb niet onderworpen aan belastingen omdat het als een digitaal platform wordt geclassificeerd. Door deze classificatie heeft Airbnb een ongekende groei doorgemaakt; er zijn echter discussies gaande waardoor deze vrijstelling kan worden ingetrokken en Airbnb aan dezelfde belastingen wordt onderworpen als hotels.
Tessa beantwoord, 2 jaar geleden
De dienst is niet belastingvrij, maar Airbnb brengt gasten of verhuurders geen belasting op de transactie in rekening Dit komt omdat Airbnb technisch gezien een makelaar is en als zodanig niet verantwoordelijk is voor het innen of afdragen van belastingen. Verhuurders zijn verantwoordelijk voor het rapporteren van inkomsten uit Airbnb aan de IRS, maar er zijn geen specifieke richtlijnen over hoe dit moet gebeuren. Tot nu toe is de IRS mild voor degenen die hun inkomsten rapporteren, maar dit kan in de toekomst veranderen.