VragenCategorie: ReizenWelke toeristen mogen Nederland in?
Gast Staf gevraagd, 1 jaar geleden
Welke toeristen mogen Nederland in?
3 Antwoorden
Ben beantwoord, 1 jaar geleden
Nederland verwelkomt toeristen van over de hele wereld! Er zijn een paar eisen waaraan toeristen moeten voldoen om het land in te mogen, zoals het hebben van een geldig paspoort en visum (indien van toepassing), maar er zijn geen beperkingen op basis van nationaliteit. Dus of u nu uit de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië of een ander land komt, u bent meer dan welkom in Nederland! Het land heeft een prachtig landschap, een interessante geschiedenis en vriendelijke mensen.
Roselien beantwoord, 1 jaar geleden
Onderdanen van de Europese Unie, Andorra, Monaco, San Marino en Vaticaanstad mogen Nederland zonder visum binnenkomen. Voor een verblijf van maximaal 90 dagen in een periode van 180 dagen. Burgers uit Australië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten mogen Nederland zonder visum binnenkomen voor een verblijf van maximaal 3 maanden in een periode van 6 maanden. Alle andere onderdanen hebben een Schengenvisum nodig om Nederland binnen te komen.
Orniel beantwoord, 1 jaar geleden
Er zijn een paar verschillende manieren om Nederland als toerist binnen te komen. De meest gebruikelijke manier is het aanvragen van een Schengenvisum, waarmee u binnen een periode van zes maanden maximaal 90 dagen in Nederland en andere Schengenlanden kunt verblijven. Er zijn ook enkele nationale visa waarmee u langer in Nederland kunt verblijven, zoals het visum voor houders van een verblijfsvergunning uit een ander Schengenland. Wilt u weten of u een visum nodig hebt en welk type visum u nodig hebt, kijk dan op deze website: https://www.netherlandsandyou.