VragenCategorie: VisaWelke documenten heb je nodig voor garantstelling?
Gast Staf gevraagd, 1 jaar geleden
Welke documenten heb je nodig voor garantstelling?
3 Antwoorden
Mandy beantwoord, 1 jaar geleden
Wanneer u een product koopt, kan de fabrikant of handelaar een garantie aanbieden. Een garantie is een belofte van de verkoper om een artikel te repareren, te vervangen of het aankoopbedrag terug te betalen als het defect blijkt te zijn. Om van een garantie gebruik te maken, moet u meestal uw originele kassabon en/of de creditcard die voor de aankoop is gebruikt, hebben. Dat komt omdat verkopers vaak een bewijs van aankoop verlangen voordat zij garanties honoreren.
Orniel beantwoord, 1 jaar geleden
Als u vragen hebt over een productgarantie, hangen de documenten die u nodig hebt meestal af van de fabrikant of verkoper. Sommige fabrikanten eisen bijvoorbeeld een aankoopbewijs, andere niet. Als u vraagt naar een huis- of eigendomsgarantie, variëren de documenten die u nodig hebt afhankelijk van het type garantie en het land. In het algemeen moet u gedetailleerde informatie over de aankoop verstrekken, zoals de verkoopdatum en de aankoopprijs. U kunt ook worden gevraagd om een kopie van de titel of akte van het onroerend goed.
Freddy beantwoord, 1 jaar geleden
De documenten die u nodig hebt voor een garantie variëren afhankelijk van het soort garantie en het bedrijf dat de garantie afgeeft. Meestal moet u een aankoopbewijs of garantiegegevens verstrekken, evenals uw contactgegevens. Sommige bedrijven kunnen ook een eigendomsbewijs, zoals een titel of registratie, nodig hebben om een garantie af te geven. Informeer bij het bedrijf voordat u een product koopt welke documenten vereist zijn.