VragenCategorie: ReizenWat is een duurzaam toerisme?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Wat is een duurzaam toerisme?
3 Antwoorden
Mona beantwoord, 1 jaar geleden
duurzaam toerisme is toerisme dat geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu of de lokale gemeenschappen. Het is toerisme dat zowel de toeristen als de bestemmingen die zij bezoeken ten goede komt Het idee van duurzaam toerisme wint de laatste jaren aan populariteit naarmate meer en meer mensen zich bewust worden van de negatieve gevolgen van traditionele vormen van toerisme, zoals massatoerisme, en het belang inzien van het behoud van onze planeet en haar vele prachtige bestemmingen Er zijn een aantal verschillende manieren om duurzaam toerisme te definiëren, maar een rode draad is dat het de ecologische voetafdruk moet minimaliseren en toch een positieve ervaring moet bieden aan toeristen.
Louisse beantwoord, 1 jaar geleden
Duurzaam toerisme is toerisme dat geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu of de samenlevingen waar het plaatsvond. Het gaat erom ervoor te zorgen dat het natuurlijke en culturele erfgoed van een bestemming behouden blijft voor toekomstige generaties, terwijl de plaatselijke gemeenschappen economische kansen krijgen. Duurzaam toerisme kan op een aantal manieren worden bereikt, bijvoorbeeld door het energieverbruik, de afvalproductie en het waterverbruik te verminderen, het gebruik van openbaar vervoer te bevorderen en lokale bedrijven te steunen.
Johannes beantwoord, 1 jaar geleden
Duurzaam toerisme is het toerisme dat geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu of de gemeenschappen waar het plaatsvond. Met andere woorden, duurzaam toerisme is een vorm van toerisme waarbij de lokale gemeenschappen en hun omgeving niet worden uitgebuit. Het betekent verantwoordelijk en ethisch reizen. Het betekent dat we rekening houden met onze omgeving en ervoor zorgen dat we geen negatieve voetafdruk achterlaten. Duurzaam toerisme ondersteunt ook het cultureel erfgoed en moedigt intermenselijke interactie aan. Het gaat erom toeristen te leren hoe zij tijdens hun reis een positief verschil kunnen maken.