VragenCategorie: ReizenWanneer mag je met een fiets in de trein?
Gast Staf gevraagd, 1 jaar geleden
Wanneer mag je met een fiets in de trein?
3 Antwoorden
Sven beantwoord, 1 jaar geleden
Over het algemeen zijn fietsen niet toegestaan in treinen, maar er kunnen enkele uitzonderingen zijn. In de meeste gevallen moeten fietsers hun fiets vervoeren in een fietsdoos of -tas. Elke treinoperator heeft zijn eigen regels met betrekking tot het meenemen van fietsen aan boord en die staan op de website van de maatschappij. Meestal wordt er een vergoeding gevraagd voor het meenemen van een fiets in de trein en het is vaak niet toegestaan tijdens drukke periodes zoals de spits.
Ben beantwoord, 1 jaar geleden
U mag altijd een fiets meenemen in de trein, behalve tijdens de ochtend- en avondspits. De ochtendspits is van 7 tot 10 uur en de avondspits is van 16 tot 19 uur. Tijdens deze tijden zijn fietsen niet toegestaan in de trein, omdat ze te veel ruimte innemen en passagiers zouden belemmeren bij het in- en uitstappen.
Niva beantwoord, 1 jaar geleden
De meeste treinsystemen hebben voorschriften waarin staat wanneer fietsen wel en niet zijn toegestaan in de trein. In het algemeen zijn vouwfietsen altijd toegestaan in de trein, terwijl niet-opvouwbare fietsen meestal alleen buiten de spits zijn toegestaan. Fietsen kunnen ook worden verboden tijdens piekuren of wanneer het te druk is in de trein. Het is altijd het beste om voor de zekerheid de voorschriften van uw specifieke treinsysteem te controleren.