VragenCategorie: ReizenHoe reis ik met de trein naar Amsterdam?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Hoe reis ik met de trein naar Amsterdam?
3 Antwoorden
Tobias beantwoord, 2 jaar geleden
Er zijn een paar manieren om per trein van Amsterdam naar andere steden in Nederland te reizen. U kunt treinen zoeken op de website van de NS, en online of bij een automaat kaartjes kopen. Als u binnen Nederland reist, zijn er drie soorten kaartjes die u kunt kopen: een e-ticket (afgedrukt of getoond op uw telefoon), een wegwerpkaartje (geldig voor één reis), of een abonnement (7 of 30 dagen geldig). Voor internationale reizen hebt u naast een geldig paspoort ook een reservering nodig. Er zijn verschillende treinstations in Amsterdam, dus zorg ervoor dat u weet welk station het dichtst bij uw bestemming ligt.
Samantha beantwoord, 2 jaar geleden
Om met de trein naar Amsterdam te reizen, neemt u de Eurostar van Londen naar Brussel en stapt u vervolgens over op een Thalys-trein voor het laatste deel van de reis. De hele reis duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten.
Olivia beantwoord, 2 jaar geleden
De beste manier om met de trein naar Amsterdam te reizen is met de rechtstreekse hogesnelheidslijn Intercity vanuit Parijs. Deze dienst rijdt twee keer per dag en doet er iets langer dan vier uur over. Er zijn ook rechtstreekse treinen vanuit Londen, Brussel en Frankfurt, die er tussen de zes en zeven uur over doen. Als u van verder weg komt, kunt u een aansluitende trein nemen vanuit München, Zürich of Hamburg. Welke route u ook kiest, zorg ervoor dat u uw tickets van tevoren boekt, want de tarieven kunnen duur uitvallen als u te laat bent. Eenmaal in Amsterdam zijn er genoeg dingen te zien en te doen. Bezoek zeker het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.