VragenCategorie: ReizenHoe moet je reizen met een ov-kaart?
Gast Staf gevraagd, 2 jaar geleden
Hoe moet je reizen met een ov-kaart?
3 Antwoorden
Romy beantwoord, 2 jaar geleden
Als u met een ov-kaart reist, bewaar de kaart dan altijd op een veilige plaats en maak kopieën van de kaart in geval van verlies of diefstal. De kaart mag nooit in een hotelkamer worden achtergelaten of aan iemand anders worden overhandigd. Als de kaart verloren of gestolen is, meld dit dan onmiddellijk aan de ov-kaart klantenservice.
Oliver beantwoord, 2 jaar geleden
Een ov-kaart is een betaalpas die gekoppeld is aan uw ov-rekening. Hij is te gebruiken zoals elke andere betaal- of creditcard, en u kunt er geld mee opnemen bij een ov-automaat of aankopen doen bij ov-zaken. Als u op reis gaat, is het belangrijk om uw ov-kaart op een veilige plek te bewaren, bijvoorbeeld in uw portemonnee of tas. Houd ook uw uitgaven bij, zodat u niet over uw budget heen gaat. En bij verlies of diefstal van uw ov-kaart moet u dit direct melden.
Joel beantwoord, 2 jaar geleden
Als u buiten uw eigen land reist, is het altijd belangrijk om een identificatiebewijs bij u te hebben waarop uw naam, geboortedatum en nationaliteit vermeld staan. Een ov-kaart is een aanvaardbare vorm van identificatie voor de meeste reizen. Een ov-kaart is een identiteitskaart die door de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Vluchtelingen (UNHCR) aan vluchtelingen wordt verstrekt. Op de ov-kaart staan de foto van de houder en andere identificerende gegevens, zoals naam en geboortedatum. Zij kan worden gebruikt om de identiteit en nationaliteit van de houder te bewijzen in landen waar deze geen paspoort of andere officiële vorm van identificatie heeft.